Actualitat Notícies

L'ocupació hotelera creix més de 4 punts respecte a 2022
AGO 2023

Durant el primer semestre d'any ha tingut una mitjana del 46,7%, mentre que en el mateix període del passat any va tindre un 42%

Els establiments hotelers i allotjaments turístics d'Alcoi han tingut una mitjana de 46,7% d'ocupació en el primer semestre de l'any, en concret un 42,96% en el primer trimestre i un 50,45% en el segon. Aquestes xifres milloren les del passat any, ja que es va tindre una mitjana del 42% amb un 34,07% en el primer trimestre i un 49,93% en el segon.

Cal ressaltar que la nostra ciutat compta amb un total d'11 allotjaments, dels quals 7 són a la ciutat (inclou hotels, hostal, així com els apartaments turístics oficials) i 4 en el nostre entorn.

Una xifra que també podem ressaltar és que la mitjana en el primer trimestre en els allotjaments urbans ha sigut del 63,65%, amb un 59,17% en el primer trimestre i un 68,14% en el segon.

Pel que respecta als visitants a l'Oficina de Turisme també han augmentat de manera considerable, passant dels 11.908 en 2022 a 14.713 en 2023.

“El que revelen aquestes xifres és que estem superant a poc a poc els anys de pandèmia, estem en xifres que ja es van acostant a la prepandèmia i esperem que aqueixa continue sent la tònica. La labor des de Turisme és promocionar Alcoi perquè així siga i s'aprofite també el sector turístic de la ciutat, com a motor econòmic també que és de la ciutat i pensem també que a aquestes bones dades que tenim a la ciutat i que han permés desestacionalitzar el turisme més enllà de les Festes de Moros i Cristians, el Nadal o la Setmana Modernista, són molts els esdeveniments esportius a escala nacional que hem acollit i que han repercutit a atraure visitants i turistes al llarg de tot l'any i també un turisme cultural o esportiu, que és un turisme molt sostenible pel qual volem continuar apostant”, ha destacat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

 
© 2023 - Ajuntament d'Alcoi - Conselleria d'Innovació, Industria, Comerç i Turisme