Actualitat Notícies

Ja es poden tramitar les ajudes d’emergència habitacional

Hi ha de temps fins al 31 d’octubre
Ja es poden tramitar les ajudes d’emergència habitacional

Les ajudes d’emergència habitacional de la Generalitat Valenciana ja es poden tramitar en Alcoi. Seran les unitats de treball Social de referència que deriven a les persones que ja són usuàries de serveis socials o, en cas de no ser-ho, l’atenció es realitzarà a través del departament d’habitatge, telèfon 965537201, de l’Ajuntament d’Alcoi.

El termini és fins al 31 d’octubre i les persones o unitats de convivència han de complir una sèrie de requisits, ja que la subvenció va adreçada a situacions d’emergència social pel pagament del lloguer o a la impossibilitat d’accedir a un. Són ajudes incompatibles amb altres programes com el lloguer jove o les ajudes per lloguer de la Renda Valenciana d’Inclusió, entre altres.

Entre els requisits de vulnerabilitat es troba que els ingressos no han de superar 1 IPREM anual de 14 pagues i la renda ha de suposar més del 50% dels ingressos nets en casos generals. En casos específics com dependència, diversitat funcional o família nombrosa, els criteris són menors. També s’ha de tenir veïnatge administratiu a la Comunitat com a mínim d’1 any, tindre contracte d’arrendament i ser un habitatge habitual o estar inscrit en el Registre de Demandants d’Habitatge, entre altres requisits.

L’import de l’ajuda no podrà superar el 80% de la renda, ni ser un esforç major del 25% dels ingressos i s’abonarà en dues fases. En total se subvencionen 12 mesos corresponent a l’any natural en el qual es dóna l’ajuda.

La regidora d’habitatge, María Baca, destaca l’habitatge i els preus cada vegada més alts del lloguer com un dels reptes socials més importants en l’actualitat: «Que les persones tinguen un habitatge, amb la situació actual tant dels preus de l’habitatge com de la precarietat laboral, és un dels reptes que les administracions públiques han d’afrontar de manera transversal, tant des de les ajudes socials passant per la rehabilitació, els controls o incentius econòmics, així que aquestes ajudes autonòmiques són una bona notícia i, com no podia ser d’una altra manera, des de l’administració local, que som l'administració més pròxima al ciutadà, col·laborarem en la seua tramitació».

© 2015 - Ajuntament d'Alcoi - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball