Actualitat Notícies

El govern ja té redactat el projecte per reurbanitzar el carrer Sant Francesc

El govern ja té redactat el projecte per reurbanitzar el carrer Sant Francesc

L'ajuntament d'Alcoi ha presentat per ser finançat per Fons Feder de la Unión Europea, dins de l’EDUSI, el projecte de millora de l'accessibilitat i reurbanització del carrer Sant Francesc i les places de la Creu Roja i Ramón y Cajal. Aquest projecte està valorat en 404.000 euros, el 50% del finançament anirà a càrrec dels fons Feder de la Unió Europea, per valor de 10 milions d'euros per la creació d'una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora. Actualment el projecte es troba a l'espera de rebre l'autorització definitiva que permetrà generar el 50% del crèdit i així licitar l'obra que té previst un termini d'execució màxim de 3 mesos.

 

«Aquesta obra suposarà una millora considerable per poder visualitzar l’espai de vianants que uneix la Glorieta amb la plaça de Dins, de forma accessible, sense perill de lliscaments, i creant una plataforma única que ajudara a revitalitzar aquesta zona recuperant espai per a les persones, revitalitzant el seu entorn i fent-la més atractiva. Aquesta legislatura hem treballat molt obrint nous serveis al centre com el IVAM CADA ALCOI; el nous Campus de la UA, la comissaria de Policia Nacional, l’oficina PROP i l’oficina de Comerç així com oferint ajudes per obrir negocis, i ací tenim una mostra més de la nostra feina», ha indicat la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

 

«Consideràvem important rehabilitar aquesta part que, en gran mesura, ja és una zona dedicada als vianants, millorant-la i fent-la més atractiva per atraure veïns i negocis. Esperem poder començar les obres als pròxims mesos per seguir revitalitzant el centre d’Alcoi d’una manera transversal com hem fet als últims anys» afegeix Moltó.

 

El projecte consisteix en una plataforma única d'ús mixt tant en el carrer Sant Francesc com en les places de Ramón y Cajal i la Creu Roja, que aprofitarà per a les funcions de pas, d'estada i d'activitat, amb una circulació de vianants còmoda, segura i contínua. Tindrà un paviment de qualitat i funcional, serà de pedra natural per a les zones de vianants, ja que el granit aporta un efecte visual particular i una alta resistència al desgast, també hi haurà llambordes de llosa color òxid per a les zones de vianants amb accés vehicular per al veïnat i serveis, amb un paviment tècnic de llambordes per a superfícies de trànsit. Tot aquest paviment és autonetejable, té un gran poder antiadherent i hidrofòbic, a més d'una gran resistència al lliscament.

 

En relació a l’aparcament i al trànsit, la reurbanització només afecta a Ramon i Cajal i ja s’han estudiat els efectes de la mateixa per part de la Regidoria de Mobilitat per posar les mesures oportunes.

 

Aquest projecte forma part de les estratègies contingudes a l'estudi de reactivació del centre històric d'Alcoi elaborat per PATECO dintre de les accions que han anat desenvolupant-se a la mesa del centre de la que formen part Federació de Comerç, ACECA, Cambra de Comerç, Associació de veïns del centre, Al Centro i grups polítics de la corporació. Dintre d'aquesta mesa s’han treballat diverses actuacions:

- Pacte pel centre: acord de tots el membre de la mesa per crear una partida al pressupost anual municipal destinada al desenvolupament de les distintes estratègies.

-Línies de subvenció per obertura de nous negocis i per assolir els costos necessaris per a adaptar els locals a la normativa actual, donat que al centre històric les despeses per aquest concepte requereixen una major inversió que el qualsevol altra zona de la ciutat donades les característiques dels habitatges, enguany s'han acollit 29 negocis i ha suposat una despesa superior als 130.000 euros.

- La creació d'un nou espai per l'obertura de l'oficina de comerç en el carrer Sant Francesc, amb la doble finalitat d'exercir funcions com oficina del centre, un lloc a peu de carrer on poder donar suport i assessorament a qualsevol iniciativa que tinga lloc al centre de la nostra ciutat.

-La creació d'una marca per al centre de la nostra ciutat «Ací en el centre», que dóna cabuda i difusió a les diferents accions portades a terme en aquest enclavament.

 

A banda d’aquestes iniciatives, des de totes les regidories s’està apostant pel centre tant amb la col·locació de serveis institucionals com amb altres iniciatives com el foment de la rehabilitació d'habitatges privats aconseguint participar en el pla ARRU; la rehabilitació de les fonts del centre històric; el parc infantil de Tirisiti, així com el tancament per les nits del parc de la Glorieta. Recordem diferents obres ja realitzades dins del Pla comercial en el carrer Mossén Torregrossa, Sant Llorenç i Avinguda País Valencià. També es va adequar el solar del forn Morú per aparcament i zona per a gossos, s’ha adequat el carrer Sant Jaume, amb un nou solar per aparcaments i pròximament s’instal·larà el sistema d’aparcament intel·ligent també en el centre d’Alcoi.

 

D'altra banda, l'ajuntament també ha fet una aposta decidida pel nucli històric de la ciutat, i la col·locació de diferents serveis municipals en aquells punts que ajuden a regenerar els carrers que es troben fora del recorregut més noble. Als últims anys, s'ha inaugurat l'Àgora a la part de dalt del Mercat de Sant Mateu, els nous jutjats a la Placeta de la Mare de Déu; recentment la nova comissaria de Policia Nacional en la placeta les Xiques, i l’IVAM CADA Alcoi’.Igualment, s'ha treballat intensament perquè la nova seu de la Universitat d'Alacant estiguera en el carrer Sant Francesc, en la seu de la Cambra de Comerç, on ja està en marxa el primer curs de Magisteri.

© 2015 - Ajuntament d'Alcoi - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball