Actualitat Notícies

Conta Contes i Tallers d’animació lectora en la programació de la biblioteca Tirisiti per al darrer trimestre de l’any

Durant l’estiu s’han realitzat un total de 39 tallers, als quals han assistit prop de 600 xiquets i xiquetes
Conta Contes i Tallers d’animació lectora en la programació de la biblioteca Tirisiti per al darrer trimestre de l’any

Comença el curs 2019-2020 i la Biblioteca Tirisiti recupera els tallers i contacontes habituals dels dissabtes. La programació del primer trimestre porta com a lema 'Em divertisc a la meua biblioteca' i s’estructura en quatre blocs: dos cicles de contacontes i dos cicles de tallers d’animació lectora.

Hi haurà ‘conta contes amb ombres’ el 14 i 28 de setembre, ‘El llenguatge secret del club dels sequaços’ 19 i 16 d’octubre, ‘Contes amb titelles’ 16 i 23 de novembre i ‘El Nadal amb Tirisiti’ 14 i 21 de desembre.

Totes les activitats es duran endavant dissabte a les 12 del matí i estan dirigides a animar a la lectura, adquirir nous coneixements i millorar el vocabulari, treballar valors, actituds i comportaments mitjançant els contes, i estimular la imaginació i fantasia. Mitjançant contes, poesies infantils i recursos didàctics xiquets i xiquetes aniran ampliant la seua experiència i formant la seua personalitat en els àmbits cognitiu, afectiu i ètic.

 

BALANÇ ACTIVITATS ESTIU

Pel que fa al balanç de les activitats de l’estiu, durant els mesos de juliol i agost s’han realitzat un total de 39 tallers d’animació lectora i contacontes, als quals han assistit 563 xiquets i xiquetes, la qual cosa suposa una ocupació del 90 % de l’aforament. En aquestes activitats han participat no sols xiquetes i xiquets de forma individual, sinó també grups organitzats com escoles d’estiu.

«Amb aquestes activitats continuem amb la tasca de la Biblioteca Tirisiti com a centre més enllà de la 'biblioteca tradicional', amb els objectius de fomentar l’hàbit lector dels xiquets i xiquetes, afavorir el seu apropament afectiu i intel·lectual a la lectura, col·laborar amb les famílies en el desenvolupament dels hàbits lectors, desenvolupar estratègies i activitats d“animació a la lectura per a potenciar la creativitat i imaginació dels xiquets i xiquetes i dinamitzar la lectura amb activitats lúdiques, més enllà del rol tradicional de centre 'educador'», ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Llopis, ressalta la innovació d’aquesta biblioteca infantil: «Quan van recuperar la biblioteca infantil per al centre de la ciutat ja sabíem que volíem un projecte innovador, començant per convertir a Tirisiti en el seu reclam, apostant per una decoració moderna i dotant-la d’un fons bibliogràfic de contes, àlbums il·lustrats i material audiovisual adequat al segle XXI. El projecte volia ser un revulsiu pels centres educatius i les famílies en relació a la lectura infantil, I l’èxit de públic demostra que Alcoi necessitava un espai així, amb estratègies i activitats d'animació a la lectura per a potenciar la creativitat i imaginació de les xiquetes i xiquets».

© 2015 - Ajuntament d'Alcoi - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball